Η PDRacing δραστηριοποιείται από το 2000 μέχρι και σήμερα στο χώρο της βελτίωσης, dragster και drift συγκεκριμένα στο chip tuning, και στην τοποθέτηση άγραφων εγκεφάλων αυτοκινήτων η μότο, αναλαμβάνοντας την τοποθέτηση και ρύθμιση άγραφων εγκεφάλων παντός τύπου. Με εμπειρία πολλών ετών μετράμε πολλούς ευχαριστημένους πελάτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μετά από την περίοδο “εκμάθησης” των πολλών δυνατοτήτων του νέου μας δυναμόμετρου με την ονομασία dynoKing, ήρθε η ώρα να γράψω μερικά χαρακτηριστικά του ώστε να γίνουν και ευραίως γνωστές οι υπηρεσίες τις οποίες είμαστε πολύ περήφανοι να προσφέρουμε. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και πολλών ωρών ψαξίματος και υπολογισμών.

Ξεκινώντας δυναμικά, μιλάμε για ένα δυναμόμετρο που φτιάχτηκε με γνόμωνα να μπορεί να μετρήσει 2κίνητα αλλά και 4κίνητα αυτοκίνητα υψηλών αποδόσεων (δρόμου, αγωνιστικών και dragster) και να μπορεί να προσομοιώσει ακόμα και ένα πέρασμα σε αγώνα dragster. Βάση θεωρίας μπορεί να μετρήσει μέχρι 6.000hp σε 2κίνητο και 12.000hp σε 4κίνητο. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να μπορέσουμε να αγγίξουμε αυτά τα όρια!

Τα mode λειτουργίας είναι αδρανειακό αλλά και braked (με χρήση υψηλών επιδόσεων ηλεκτρόφρενων). Σε χρήση αδρανειακού έρχονται χρήσιμα τα πολύ μεγάλα σε διάμετρο και βάρος ράουλα τα οποία μας δίνουν ξεκάθαρα και constantly valid αποτελέσματα.

Σε mode χρήσης των φρένων έρχεται η μεγάλη διαφορά αλλά και οι πολλές επιλογές του dynoKing. Ο προγραμματιστής έχει ένα εύρος επιλογών ανάλογα τί θέλει να καταγράψει στο log. Το dynoKing μπορεί να κάνει dyno run με:

  • την αύξηση στροφών σε σχέση με τον χρόνο (πχ 100rpm/sec)
  • σταθερές στροφές σε φορτίο
  • λειτουργία σε φάσμα στροφών για κάποιο χρόνο (πχ 2000-5000rpm για 5”)
  • ρύθμιση μόνο του φρένου για τυπικό πέρασμα ανεξάρτητα από το χρόνο
  • στόχο το χρόνο (δηλώνουμε μόνο στροφές και χρόνο) ή για πολύ δυνατά αυτοκίνητα δηλώνεται από ποιες στροφές και μετά να αρχίσει να μετράει ο χρόνος

Αυτά φυσικά είναι μόνο κάποια βασικά χαρακτηριστικά που αναφέρονται.

Όσον αφορά το data acquisition, μπορεί να συνδεθεί με obd κάνοντας χρήση όλων των pid’s που μπορεί να προσφέρει ο εργοστασιακός εγκέφαλος (lambda, lambda trim, advance, temperatures, maf, map, πίεση αντλιών κτλ). Εξωτερικά φυσικά προσφέρονται και δύο lambda controller, knock control, 7bar MAP sensor, πυρόμετρα και ότι άλλο χρειαστεί. Φυσικά όλα αυτά τα στοιχεία είναι αποθηκευμένα στο αρχείο του περάσματος στο δυναμόμετρο και μπορούν να εκτυπωθούν στο γράφημα της δυναμομέτρησης.

Το dynoKing προσφέρει τρομερη επαναληψιμότητα στα περάσματα και οι πολλές δυνατότητες που προσφέρει αφήνει το αποτέλεσμα στην ικανότητα του προγραμματιστή.

Με όλα αυτά τα οποία έχουν αναφερθεί παραπάνω, είναι ασφαλές να αναφέρουμε ότι το dynoKing είναι, αν όχι το καλύτερο, ένα από τα καλύτερα δυναμόμετρα στην χώρα. Τελευταίας τεχνολογίας, με όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για μία αξιόπιστη δυναμομέτρηση και σωστό αποτέλεσμα για τον πελάτη.

έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να κατασκευάσουμε
δυναμόμετρο hub ακόμα και για φορτηγά
(Μπορούμε επίσης να κατασκευασουμε δυναμόμετρα για όλες τις απαιτήσεις από 1.000 ίππους έως 6.000 ίππους ανά άξονα)